Badminton / Lidt fakta om fjerbolde

Lidt fakta om fjerbolde

Lidt fakta om fjerbolde
 
Fjerbolden er et naturprodukt. Det er derfor vigtigt, at du opbevarer den korrekt – så holder den længere og du får mere for dine penge.

Det bedste sted for en fjerbold er i en luftfugtigheden på 85-90 procent. Det kan du styre i et fugtskab, men mindre kan også gøre det. Du kan f.eks. opbevare dine bolde på badeværelset eller i en fugtig kælder. Der må blot ikke være for koldt.

Det værste du kan gøre, er at lægge dine bolde i direkte sollys, i et varmt fyrrum, et fjernvarmeskab eller andre meget tørre rum. Lave temperaturer er heller ikke godt, så en kold bil bør du også undgå.

Hvis dine bolde er blevet for tørre, kan du fugte røret indvendigt med en blomsterbestøver eller lægge et stykke vådt køkkenrulle ind i røret. Du kan også dampe boldene over kogende vand – det hjælper næsten altid. Husk blot, at boldene omvendt ikke må blive for våde.


Lidt om hastighed

Din bold skal flyve med den rette hastighed. Hvis du står på baglinjen og skyder en hård, flad bold lige over nettet, skal den helst lande i området omkring den forreste baglinje på modsatte side. I nogle haller er der sat markeringsmærker på banerne, der viser hvor den skal ramme, men det har vi ikke i Præstø Hallen.

Hvis din bold er for hurtig, kan du gøre den langsommere ved at bøje spidsen af fjerene ud. Begynd med hver fjerde fjer. Hvis du stadig synes den er for hurtig, kan du tage hvert andet. Men byg langsomt op, så du ikke risikerer at den pludselig bliver for langsom. Det er yderst sjældent, at det er nødvendigt at bøje alle fjerene.

Du kan gøre din bold hurtigere, ved at lave samme manøvre omvendt; Bøje spidsen af fjerene ind. Men her gælder det samme; Begynd i det små og prøv bolden af undervejs.

Din bold er afhængig af både temperatur og tryk. Du kan derfor godt opleve, at en bold flyver fint den ene dag, men er for langsom en anden. Måske fordi vejret i mellemtiden er skiftet mellem høj- og lavtryksvejr.
Præstø Sport | CVR: 37164747 | Hjørnehusvej 14, DK-4720 Præstø - DENMARK